mail info@visumturkijedirect.nl

Voorjaarsvakantie in Turkije

Weinig landen zijn zo veelzijdig als Turkije. Het land heeft een boeiende historie en het bevat vele bijzondere tradities.

Turkse vlag

De Turkse samenleving heeft veel te danken aan de oude Ottomaanse tijdperk. Gedurende dit tijdperk was het Ottomaanse Rijk aan de macht. Het was een islamitisch rijk dat ruim 500 jaar heeft geheerst in voornamelijk Turkije. Hier zijn nog veel tradities aan te herleiden. Eén van de bekendste tradities in Turkije, is het drinken van Turkse thee. Hier zit een bijzondere betekenis achter, het draait namelijk om de gastvrijheid van het land. Dit geeft als teken dat mensen welkom zijn, of mensen nou op bezoek zijn of thuis. Verder is natuurlijk het Suikerfeest een bekende traditie voor de Turkse bevolking. Het Suikerfeest is een islamitisch feest, wat gevierd wordt aan het einde van de Ramadan. Tijdens de Ramadan wordt er de gehele maand gevast. Gedurende het Suikerfeest wordt er veel nadruk gelegd op het eten van zoetigheden. Dit doet de Turkse bevolking omdat ze het vasten van het Ramadanfeest gaan verbreken.

Voor een klein deel, slechts 3% ligt Turkije in Europa. Toch heeft het veel te maken met dit werelddeel, aangezien Turkije lid is van de Raad van Europa en nog van vele andere Europese organisaties. Sinds 2005 is Turkije aan het onderhandelen met de Europese Unie, om er toe te kunnen treden. Verder behoort de staat Turkije tot de groep 20 belangrijkste economieën ter wereld. Doordat de Turkse munteenheid, de Turkse Lira, momenteel in een crisis verkeerd, liggen de prijzen in het land enorm laag. De Lira is ruim 40% minder waard geworden. Of de daling in waarde van de Lira nog te stoppen valt, is nog maar de vraag. Economen denken dat alleen een renteverhoging een nieuwere val kan voorkomen.

Voorjaarsvakantie in Turkije

Turkije is een land dat leuk is om te bezoeken tijdens de voorjaarsvakantie. Het heeft te maken met fijne temperaturen en er zijn vele leuke plaatsen om te bezoeken. Het land heeft bekende badplaatsen en historische steden.

De Zuid-Egeïsche Kust, ook wel de Lycische Kust genoemd, is een voorbeeld van een gebied met zowel bekende badplaatsen als historische steden. De Turkse Kust is gelegen aan de Egeïsche Zee. Het is opgedeeld in drie verschillende delen: de Zuid-Egeïsche Kust, de Noord-Egeïsche Kust en de centrale Egeïsche Kust. De zee is helderblauw en het heeft prachtige witte stranden, iets waar Turkije bekend om staat. Wat kenmerkend is aan deze gebieden, is dat het zowel drukke als rustige toeristische gebieden bevat. Dit wordt door de meeste mensen als prettig ervaren, die een bezoekje nemen aan het leuke Turkije.

Voor een prachtige vakantiebestemming aan de Zuid-Egeïsche Kust, wordt Marmaris aangeraden. Dit is een klein dorpje in Turkije, dat bekend staat om zijn uitgaansgelegenheid, historische gebouwen, bazaars en zijn jachthavens. De stad wordt gezien als een bekende badplaats en als een historische stad. Het heeft zijn charme te danken aan zijn prachtige locatie en het is gelegen tussen twee bergen en de zee. Met een frisse wind en niet al te hoge temperaturen is het ideaal om deze plek te bezoeken tijdens de voorjaarsvakantie. 

Mensen die van plan zijn om naar Turkije te gaan, moeten in bezit zijn van een visum voor een vakantie naar Turkije. Visumturkijedirect kan dit regelen, hier kunnen mensen veilig betalen en gemakkelijk een visum verkrijgen.