mail info@visumturkijedirect.nl

Even op vakantie naar Turkije, het land waar ieder jaar ontzettend veel Nederlanders naartoe reizen en genieten van een ontspannen vakantie. Het klinkt leuk, een paar weken weg. Toch zijn er wat zaken die u moet regelen, voordat u op vakantie kunt en het land binnen mag komen. Het regelen van een visum is er daar één van. Heeft u de Nederlandse nationaliteit, dan is het hebben van een visum voor Turkije verplicht. Zonder visum komt u het land niet binnen en kunt u uw vakantie wel gedag zeggen.

Uw visum snel aanvragen

Een visum is in Turkije dus verplicht. Gelukkig kunt u heel eenvoudig een visum aanvragen. Bent u graag goed voorbereid, dan pakt u het slim aan door online een visum aan te vragen. Niet alleen scheelt dit u lange wachtrijen op het vliegveld, ook bespaart u geld door een e-visum aan te vragen. Waar u op het vliegveld al snel een bedrag van 25 euro betaalt voor een papieren ticket, is een e-visum stukken goedkoper. U kunt een visum online al vanaf 16 euro aanschaffen. Met dit visum kunt u het land betreden en is het mogelijk maximaal 90 dagen in het land te verblijven. Een visum is 180 dagen geldig vanaf een door u gekozen datum. U kunt dus twee keer Turkije bezoeken met hetzelfde visum.

Verplichte documenten

Net zoals een visum in Turkije verplicht is om het land binnen te komen, zo is het ook verplicht om een bijpassend paspoort of identiteitskaart bij u te hebben. Niet alleen tijdens de paspoortcontrole op het vliegveld moet u dit tonen, het kan ook gebeuren dat u op andere plekken in het land wordt gevraagd u te legitimeren. Op de vreemdste plekken kan dit gebeuren. Tijdens een lange busrit kan bijvoorbeeld om legitimatie worden gevraagd. Zorg er dan ook voor dat u uw paspoort altijd in de buurt heeft.