mail info@visumturkijedirect.nl

Turkije is een prachtig land en niet voor niets één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders en de rest van de wereld. De altijd stralende zon, de uitgestrekte zandstranden en de vele lekkernijen van het land maken Turkije een perfect vakantieland, zomer en winter. Waar in de zomer de temperatuur oploopt tot bijna 40 graden, is het ook in de wintermaanden heerlijk vertoeven in het land. Wilt u op vakantie naar Turkije, dan komt daar een visum bij om de hoek kijken. Hoe lang mag u in Turkije blijven? Hoe zit het met een visum voor Turkije en de geldigheid?

Een visum aanvragen

Om op vakantie te gaan naar Turkije, is een visum nodig. Dit visum is eenvoudig online aan te vragen. Ook kunt u het visum nog altijd op de luchthaven van het vliegveld aanvragen. Hier liggen de prijzen wel wat hoger, waardoor het voordeliger is dit online aan te vragen. De meeste vakanties worden geboekt voor een week of twee, maar het kan ook zijn dat u wat langer in het land wilt verblijven. Een visum voor Turkije met de geldigheid daarvan, waar moet u dan aan denken?

Visum Turkije geldigheid

Een visum aanvragen duurt slechts luttele seconden. Hoe lang kunt u dan in het land verblijven? De geldigheid van een Turks visum is altijd maximaal 90 dagen. U kunt dan ook iets minder dan drie maanden in het land verblijven, bij een aaneengesloten periode. Langer is niet mogelijk. Toch kunt u deze 90 dagen wel iets verlengen, door voor een korte tijdsperiode de grens over te steken, daar opnieuw een visum aan te vragen en weer Turkije binnen te komen. Op deze manier verblijft u wat langer in Turkije, met slechts een korte tussenperiode als uitzondering. Met een visum voor Turkije en de geldigheid ervan bent u er nog niet. Waar u nog meer op moet letten? Dat vindt u bij ons op de website.