mail info@visumturkijedirect.nl

Trabzonspor VS Istanbul BB, 20 januari 2019

Aankomende zondag is het zo ver, de topper van de Turkse competitie staat op het programma. In de eerste competitiewedstrijd van 2019, en dus ook van de tweede seizoenshelft, staan de nummers een en twee tegenover elkaar. Koploper Istanbul BB zal moeten aantreden tegen de sterke nummer twee Trabzonspor.  Beide clubs zijn bezig aan een goed seizoen, terwijl toppers als Fenerbahcé en Besiktas minder presteren dan dat ze dat normaal doen. Fenerbahcé staat momenteel op de één na laatste positie terwijl Besiktas de zevende plek bezit.

Trabzonspor

Trabzonspor heeft voor de winterstop een aardige indruk achter gelaten. Gezamenlijk met drie andere ploegen staan ze met 29 punten op de tweede plek. Ze speelden in de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen stadion tegen degradatiekandidaat Rizespor. Ze wonnen deze wedstrijd met 4-1. De topscorer van Trabzonspor is de Colombiaanse Hugo Rodallega. Hij speelt sinds 2017 voor de club en kwam toenmalig over van Ak. Belediyespor. In de winterstop heeft Trabzonspor spits Burak Yilmaz verkocht voor meer dan een miljoen euro. De Nederlandse club ADO Den Haag heeft in de winterstop een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Trabzonspor. Trabzonspor heeft deze wedstrijd in het laatste kwartier over de streep kunnen trekken door met 3-1 te winnen. De doelpuntenmakers waren Parmik en Ekuban, laatstgenoemde nam twee goals voor zijn rekening. Ook is Trabzonspor nog actief in de Turkse beker. Ze moeten het in een tweeluik opnemen tegen Balikesirspor.

Istanbul BB

De Turkse koploper Istanbul BB heeft in de eerste seizoenshelft een uitstekende indruk achter gelaten. Ze staan momenteel met 35 punten uit 17 wedstrijden 6 punten voor op tegenstander en nummer twee Trabzonspor. Voor de winterstop verspeelde Istanbul BB twee punten in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray. Naast de Turkse competitie is Istanbul BB nog actief in de beker van Turkije. Hierin zullen zij het moeten opnemen tegen Hatayspor, een kleinere en minder bekende club. Het opmerkelijke van Istanbul BB is dat zij momenteel in 17 wedstrijden slechts 22 doelpunten hebben gescoord. Edin Visca was hierbij goed voor 8 assists. Ook hebben ze maar acht doelpunten tegen gekregen. Istanbul BB is bekend in Nederland doordat Nederlander Eljero Elia hier voetbalt. Hij speelt hier sinds 2017, toen hij overkwam van Feyenoord. Tijdens de winterstop heeft Istanbul BB een belangrijke speler aan de haak geslagen. De Braziliaanse Robinho komt over van Sivasspor, waar hij in de eerste seizoenshelft 8 doelpunten voor zijn rekening nam.

Trabzonspor VS Istanbul BB

Trabzonspor heeft sinds 2010 18 keer tegenover Istanbul BB gestaan. Zes van deze wedstrijden eindigden in een gelijk spel. Beide ploegen wisten ook zes overwinningen te boeken. De meest doelpuntrijke wedstrijd tussen deze ploegen was de 4-3 die plaatsvond op 13 mei 2013. Toen wist Trabzonspor er met de overwinning vandoor te gaan. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Trabzonspor, het Senol Gunesstadion. De aftrap zal om 19.00 zijn en er worden zo’n 34.000 toeschouwers verwacht. De bookmarkers geven thuisploeg Trabzonspor de meeste kans om de wedstrijd te winnen, maar de bal is rond en bij voetbal is niks zeker.

Visumturkijedirect.nl

Wilt u de wedstrijd tussen Trabzonspor en Istanbul BB bezoeken? Denk dan wel dat u voor Turkije een visum benodigd bent. Wilt u nu van de zorgen van een visum af zijn en meteen een visum aanvragen? Dat kan! Klik snel hier om een visum aan te vragen bij visumturkijedirect.nl.