mail info@visumturkijedirect.nl

Toerisme in Turkije

Turkije kent veel toeristen. De nadruk hierop ligt vooral op vakantiegangers. In Turkije zijn er veel plaatsen waar veel hotels staan. Denk aan Bodrum, Marmaris, Antalya en natuurlijk niet te vergeten Alanya. Deze plekken staan ook wel bekend als de Turkse Riviera. Naast de Turkse Riviera wordt er door veel mensen ook een bezoek gebracht aan de grootste stad Istanbul. Deze stad kent 15 miljoen bewoners. Dit is bijna net zo veel als de gehele Nederlandse bevolking. De meeste plekken in Turkije kennen een verre geschiedenis met veel verschillende volkeren. Zoals de Grieken, Romeinen en de Armeniërs. Turkije blijft groeien als het om toerisme gaat. In 2002 gingen er slechts 13.256.000 toeristen op Turkije af. In 2012 waren dat er al 36.776.645. Dat is bijna drie keer zoveel.

 

Inkomsten

Toename van toeristen betekent natuurlijk dat er ook meer geld binnenkomt. De toeristen op vakantie geven natuurlijk geld uit. Ondanks dat er erg veel All-Inclusive restaurants zijn wordt er nog steeds veel geld uitgegeven. Dit geld wordt bijvoorbeeld uitgegeven aan kleding. Aangezien er veel kleding wordt geproduceerd en verkocht in Turkije genereert dit veel inkomsten voor het Turkse rijk. De kleding die hier geproduceerd wordt zijn meestal nagemaakt van dure westerse merken als Stone Island en Tommy Hilfiger.

 

Istanbul

De Turkse wereldstad Istanbul is gelegen aan Europa. De connectie tussen het grote Turkse land en Istanbul is de Bosporus. Dit is een kilometers lange brug die Istanbul en het Turkse land met elkaar verbindt. In deze Turkse wereldstad zijn er veel bezienswaardigheden die echt een ‘must’ zijn. Zoals de immens grote Sultan Ahmetmoskee. Deze wordt ook wel de blauwe moskee genoemd.  Ook zijn er vier voetbalstadions te vinden. Galatasaray, Fenerbahcé, Besiktas en Istanbul Basaksehir zijn gevestigd in Istanbul en hebben erg mooie stadions. Ook is het in Istanbul erg mooi om te gaan winkelen. Als je hier een hele dag naartoe gaat heb je niet genoeg. Er zijn zoveel winkels die erg aantrekkelijk zijn.

 

Turkse Riviera

De Turkse Riviera staat vooral bekend om zijn drie basisfactoren. Zon, zee en strand staan vooraan bij de Turkse Riviera. Deze drie basisfactoren zijn aanwezig omdat er veel All-Inclusive hotels zijn. Dit betekent dat als hotelgasten wat te eten of drinken willen, ze hier niet voor hoeven te betalen en het onbeperkt kunnen pakken of bestellen. De bekendste hotels liggen natuurlijk in de grotere badplaatsen. De meest bekende badplaatsen zijn Antalya, Belek, Side en Alanya. In deze plekken zijn er veel grote All-Inclusive hotels en is het vol met toeristen.