mail info@visumturkijedirect.nl

Stedentrip Turkije

Turkije is een land met veel natuur, geschiedenis en een bijzondere cultuur. Door deze eigenschappen is Turkije erg in trek bij toeristen, om hier een stedentrip naar te maken.

Istanbul en Bodrum zijn één van de leukste steden om te bezoeken voor een stedentrip. Istanbul is een van de meest culturele steden ter wereld en heeft een enorm aanbod aan bezienswaardigheden. Verder heeft de historische badplaats Bodrum vele activiteiten te bieden. Het zijn allebei steden die veelzijdig zijn en vele voordelige accommodaties in aanbod hebben, voor een voordelige stedentrip.

De multiculturele metropool Istanbul

Mensen die opzoek zijn naar afwisseling tussen moderniteit en oudheid, zijn in Istanbul op de juiste plek. Istanbul heeft vele gezellige straatjes, historische bezienswaardigheden, prachtige uitzichten en een gezellig uitgaansleven.

De wijk Beşiktaş is een bijzondere wijk in Istanbul. Er is veel te doen en het behoort tot één van de oudste wijken van de stad. Naar verwachting werd Beşiktaş gesticht rond het jaartal 306 na Christus. Het staat vooral bekend om zijn voetbalclub Beşiktaş JK, maar het heeft nog veel meer te bieden. Beşiktaş heeft namelijk vele moderne gebouwen en historische trekpleisters. Een kenmerk van Beşiktaş is dat het omringt is door prachtige kades met moderne uitgaansgebieden, restaurants en historische paleizen.

Suada club is één van de bekendste uitgaansgelegenheden in de wijk Beşiktaş. Het is een club dat zich op een boot bevindt. Mensen komen hier om te zwemmen, te dineren en feest te vieren. Verder zijn er vele gezellige restaurants te vinden in de wijk. Eén van deze restaurants is het Kune Petro Café. Het is een restaurant dat voornamelijk Turkse gerechten serveert. Kenmerkend aan het Kune Petro Café is dat het goede beoordelingen krijgt en dat het een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Mensen kunnen het restaurant op maandag van 9:30 tot 21:30 bezoeken en de rest van de week van 9:00 tot 21:30. Ook bevat de wijk Beşiktaş prachtige paleizen. Het Dolmabahçepaleis is één van de mooiste paleizen om te bezoeken. Dit paleis is enorm groot en het werd zelfs bewoond door de beroemde Atatürk. Hij was de grondlegger van de republiek Turkije en wordt daarom gezien als grote held van het land. Het bezoeken van het paleis kan echter alleen met een begeleider. Hierbij is het maken van foto’s binnen het paleis is niet toegestaan.

Naast de wijk Beşiktaş heeft Istanbul nog veel meer te bieden. Zo is de Blauwe Moskee zeker het bezoeken waard. Deze moskee is één van de bekendste moskeeën ter wereld. De officiële naam van de moskee is het Sultan Ahmetmoskee, maar het wordt ook wel Blauwe Moskee genoemd. Dit aangezien zich er blauwe beschilderde tegeltjes bevinden aan de binnenzijde van het gebouw. Bijzonder aan het gebouw is dat het 6 minaretten heeft, terwijl de meeste moskeeën er 1 of 4 hebben. Een minaret is een toren die aansluit op een moskee. Het komt ook voor dat een minarret buiten de moskee staat. Daarnaast is het ook bijzonder dat de moskee omringt is door de natuur, terwijl deze in het midden van de stad staat. Een prachtige mix tussen oudheid van het gebouw en de rust die de natuur biedt. Er is in Istanbul genoeg te doen voor een onvergetelijke stedentrip.

In Istanbul is er een ruim aanbod aan accommodaties. De stad heeft voornamelijk all-incluse resorts te bieden. Dit is populair onder de Nederlandse vakantiegangers, omdat het voornamelijk om luxe en voordelige accommodaties gaat. De accommodaties zijn te boeken vanaf 250 euro en de reistijd bedraagt gemiddeld 3 uur en 10 minuten, per vliegtuig vanaf Schiphol. Er zijn vele accommodaties te vinden in het bruisende centrum van Istanbul, maar er zijn ook accommodaties buiten de stad gevestigd. Het voordeel hiervan is dat deze vaak rustiger zijn.

Doordat Istanbul deels in Europa ligt denken veel mensen dat er overal met euro’s betaald kan worden, maar dat is niet het geval. In Turkije kunnen toeristen alleen in toeristengebieden met euro’s betalen. Pinpassen worden vrijwel overal geaccepteerd en toeristen mogen maximaal 5000 Turkse Lire per dag aan contant geld op zak hebben. Voor het bezoeken van Turkije moeten toeristen in bezit zijn van een visum voor Turkije. Dat kan snel en gemakkelijk op de website van visumturkijedirect

De moderne badplaats Bodrum

De badplaats Bodrum is de ideale plek voor een rustige stedentrip. Deze Turkse stad is gelegen aan de Egeïsche kust en het heeft prachtige stranden en een helderblauwe zee. Ideaal om te relaxen en te genieten. Verder is de jachthaven van Bodrum zeker het bezoeken waard. Het wordt gezien als één van de mooiste baaien ter wereld, omdat het kleine jachten en super-jachten bevat van hoge kwaliteit. Het is aangeraden om de baai te bezoeken in de avond, aangezien het dan op een mooie manier verlicht wordt.

Kenmerkend aan de stad is, dat er vele overblijfselen van de Griekse oudheid te zien zijn. Het Griekse amfitheater is hier een goed voorbeeld van. Het amfitheater werd apart gebouwd voor het houden van gladiatorengevechten en theatervoorstellingen. Tegenwoordig wordt het theater in gebruik genomen voor concerten. Er treden ’s zomers vele muzikanten op, waar veel toeristen op af komen. Het gaat hier zowel om lokale- als internationale muzikanten. Het theater heeft een capaciteit van maar liefst 13.000 toeschouwers en het bevindt zich op een heuvel. Dit zorgt voor een bijzonder uitzicht over de prachtige stad.

Naast rustgevende activiteiten, hebben organisaties binnen Bodrum ook actieve activiteiten te bieden. Bodrum is de ideale plek om te raften over de rivier de Dalaman. Gedurende de activiteit wordt de bijzondere schoonheid van de rivier en de prachtige omgeving van het gebied ontdekt. De rivier de Dalaman heeft een prachtig landschap, door zijn natuur, rotsen wildernis en canyons. Raften is een activiteit dat veel avontuur met zich meebrengt en het wordt beschouwd als een onvergetelijke ervaring. De activiteit is vanaf 60 euro beschikbaar en de duur van de activiteit bedraagt 1 dag.

Mensen die op vakantie willen gaan naar Bodrum, naar een goed en voordelig verblijf hoeven zich geen zorgen te maken. Er zijn veel reisbureaus die dit mogelijk maken, waaronder Tui en Kras. De stad is evenals Istanbul voorzien van luxe all-inclusive resorts en appartementen. De meeste accommodaties bevinden zich aan de prachtige kust van de stad. Het is de ideale plek om wakker te worden met een fraai uitzicht over de zee. De accommodaties zijn te boeken vanaf ongeveer 300 euro en de reistijd bedraagt gemiddeld 6 uur met het vliegtuig vanaf Schiphol. Er is kortom gezegd genoeg te doen in de Turkse steden Bodrum en Istanbul. Ideaal voor een onvergetelijke stedentrip.

Bodrum