mail info@visumturkijedirect.nl

Reistips voor Turkije

Gaat u binnenkort naar Turkije en heeft u misschien wat interessante tips nodig over wat u wel en niet moet doen binnen Turkije. Wat bent u nodig, wat mag u niet vergeten en welke plekken u echt moet bezoeken.Turkije is natuurlijk een prachtig mooi land met veel verschillende culturen. Het eten is er echt heel erg lekker, denk aan Baklava of Meze. Toch is het echter maar een paar uurtjes verder. Bekijk voordat u naar het o zo mooie Turkije vertrekt even goed naar de volgende tips die ik u ga meegeven.

Ziekte-inentingen

Indien u een reis maakt naar Turkije is het niet verplicht om uzelf te laten inenten tegen dergelijke ziektes. Wel wordt het stevig aangeraden om een prik te gaan halen. Deze prik zou u kunnen ophalen bij uw huisarts of bij een gezondheidsinstantie als een GGD. Neem tijdig contact op met uw huisarts of de gezondheidsinstantie. Deze prik of prikken kunnen u immuun maken tegen ziektes als Difterie, Tetanus, Polio en Hepatitis A. Indien u meer informatie wil over deze inentingen dan kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Huidige situatie in Turkije

Voor u weg gaat naar Turkije is het misschien wel verstandig om even de huidige situatie van Turkije te checken in verschillende kranten.Enkele jaren geleden waren er verschillende onenigheden in Turkije waardoor veel mensen hun vakantie annuleerden. Wanneer u de kranten gaat lezen over Turkije kunt u zien waar de onveilige gebieden zijn en wat u wel of niet moet gaan doen wanneer u in Turkije bent. Naast dat u de situatie checkt is het ook handig om eens een kijkje te nemen in de bagagemogelijkheden. Het kan zijn dat er enkele spullen vanuit Nederland niet meegenomen mogen worden naar Turkije of andersom. Wanneer u archeologische of cultuurhistorische middelen mee wilt nemen naar Nederland en u wordt gepakt bij de douane kunt u een straf riskeren.

Turkse munteenheid

Wanneer u in Turkije bent, zal de valuta niet de euro zijn.In Turkije betalen de mensen met de Turkse Lira. De beste manier om de munteenheid te wisselen is om het ter plaatse te pinnen. Zo wordt het gelijk omgezet in Lira’s en hoeft u geen transactiekosten of dergelijken te betalen. Wanneer u contanten nodig bent in Turkije kunt u naar een omwisselpand gaan.Deze zijn vooral bij vliegvelden wel te vinden. In de meeste grote steden in Turkije is het natuurlijk wel mogelijk om met de pinpas of creditcard te betalen. In de kleinere steden is het verstandig om contant geld mee te nemen.

Wat moet u bezoeken?

Er zijn veel dingen in Turkije waar u eigenlijk wel langs moet. Echter is dat niet altijd het geval. Turkije is immens groot en veel dingen liggen ver uit elkaar. Dus de dingen die u echt moet bezoeken zijn afhankelijk van uw verblijfslocatie. Zo zou ik in Istanbul het ten zeerste aanraden om een bezoekje te gaan wagen aan de blauwe moskee. Verder zijn er inde vele grote steden nog veel meer geweldig mooie bezienswaardigheden.

Visumturkijedirect

Bent u van plan om binnenkort te gaan reizen naar Turkije? Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat u voldoet aan de meest belangrijke eis. Deze eis is namelijk het visum. Zonder visum komt u namelijk Turkije niet in. Dit visum kunt u tegenwoordig online aanvragen en wij maken dit mede mogelijk. Wilt u nu meteen een visum aanvragen? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een visum voor Turkije.