mail info@visumturkijedirect.nl

Reisadvies Turkije

Het grootste gedeelde van Turkije is op dit moment gewoon veilig om naartoe te reizVliegtuigen. Maar Turkije heeft natuurlijk ook andere feestdagen of bijzondere dagen dan Nederland. Met zulke dagen is het misschien prettiger om in Nederland te zijn. Maar wanneer zijn deze dagen nou precies? En welke plaatsen kunt u beter niet bezoeken in verband met de veiligheid?

Veiligheid staat voorop

Er is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies gegeven voor Turkije. Dit is goed nieuws, maar er zijn wel steden die veiliger zijn dan de ander. Helaas is er wel een verhoogd risico op aanslagen door het hele land. Ook is het verstandig om na zonsondergang niet de weg op te gaan. In de badplaatsen langs de kust is er vrijwel niets aan de hand. Dit is het veiligst. Vraag eenvoudig een visum aan, doe dit op tijd. Wanneer u goed voorbereid bent voorkomt u onnodige stress.

Feestdagen Turkije

Bent u van plan Turkije een bezoekje te brengen, maar valt een van deze data waarop u in Turkije bent op een feestdag? Hier kunt u lezen of de speciale dag bijvoorbeeld invloed heeft op de drukte of dat de winkels wel of niet open zijn. Op deze manier bent u verzekerd van een positief reisadvies Turkije.

Ten eerste een dag die wij zelf ook in Nederland hebben: nieuwjaardag. Dit valt ook in Turkije natuurlijk op 1 januari. Op deze dag kunnen sommige winkels gesloten zijn. 23 april: Çocuk Bayramı (dag van het kind). Deze vrije dag is ontstaan ter nagedachtenis van de omgekomen kinderen in de oorlog. Er zijn veel optochten door het hele land, dus het zal drukker op de straten zijn dan normaal. 1 mei: dag van de arbeid. Het is mogelijk dat hier geweld en demonstraties bij komen kijken. De winkels zijn gesloten. Het is af te raden om de straat op te gaan, vooral in de grote steden. 19 mei: jeugd- en sportdag (herdenking van Atatürk). De jeugd staat centraal en er wordt veel gesport. 30 augustus: dag van de overwinning. Hier wordt de eindoverwinning op de Griekse troepen in 1922 herdacht. De meeste winkels zijn gesloten en het kan druk zijn op de straten. 29 oktober: dag van de republiek. De dag waarop Mustafa Kemal Atatürk een einde bracht aan het Ottomaanse Rijk. Hier begon de Turkse Republiek. Elk jaar wordt dit herdacht met grote evenementen. De winkels zijn gesloten en het is overal druk. 15 t/m 17 juni: Suikerfeest. Hier wordt het einde van de Ramadan gevierd. In Turkije is het op deze data chaotisch en de mensen zijn blij. In strikte plaatsen is het zo dat tijdens de Ramadan ’s middags alle restaurants dicht zitten. U kunt ook beter niet eten, drinken of roken bij moslims tijdens de Ramadan. Dit is onbeleefd. 21 t/m 23 augustus: offerfeest. Het is het feest van het offer van Abraham. Iedere moslim die geld voor een schaap heeft slacht deze op de eerste dag van het offerfeest. Veel Turken zijn op deze dagen vrij.