mail info@visumturkijedirect.nl

Overwinteren in Turkije

In de zomer heerlijk genieten van het bruisende Turkije. Echter, wordt het ook steeds populairder om de zon op te zoeken in de winter. Laat Turkije daar nou een ideale kandidaat voor zijn! De temperaturen zijn aangenaam, de prijzen zijn relatief laag en daarnaast is er genoeg te beleven in de toeristische gebieden?

Temperatuur

De regio dit wordt aangeraden om heerlijk te overwinteren is aan de middellandse zee. Het gebied wordt ook wel de Turkse Riviera genoemd. We spreken dan over de volgende plaatsen; Antalya, Alanya, Side en Belek. In de zomer zijn dit toeristische trekpleisters, maar dat geldt ook voor de winter. De minimum temperatuur ligt hier rond de 15 graden met wel de zon in tegen stelling tot Nederland. Het is wel fijn om te weten als toerist dat het januari de natste periode is in Turkije.

Prijzen

Zoals u al in de intro kon lezen, worden zonvakanties in de winter steeds ‘populairder’. Liggen de prijzen voor een leuk hotel of vakantiehuizen redelijk laag. Daarnaast is de levensonderhoud stukken goedkoper dan in Nederland, denk bijvoorbeeld aan de boodschappen.

Komen we gelijk op het volgende puntje over de prijzen. In de toeristische stad Antalya ligt een groot luchthaven en vanaf bijna iedere luchthaven in Nederland, België en Duitsland is het mogelijk om het hele jaar door naar Turkije toe te vliegen. De vraag naar vliegtickets liggen in de winter lager als in het hoogseizoen, hierdoor liggen de prijzen van de tickets ook lager.

Vermaak

Het is natuurlijk helemaal uw eigen keuze of u een rustige vakantie wilt in de winter of juist een drukke. Echter, zal het aan vermaak in de winter niet ontbreken. In de grote toeristische steden zijn het hele jaar door vermaak te vinden en accommodaties spelen hier ook steeds slimmer op in!

Visumturkijedirect

Om Turkije binnen te komen, moet men beschikken over een visum. Bij ons op de website kunt u snel en gemakkelijk een visum aanvragen!