mail info@visumturkijedirect.nl

Oud en nieuw in Turkije

In Turkije wordt oud en nieuw niet zo uitbundig gevierd. Iedereen is met elkaars familie zoals het ook gebeurd in de meeste andere landen. Natuurlijk worden er ook de nodige borrels gedronken. Verder wordt er in de Turkse hotels wel wat meer aandacht besteedt aan de jaarovergang. Er zijn diverse diners met luxe dresscodes en er worden diverse vuurwerkshow georganiseerd.

Oud en nieuw bij de Turken

In Turkije vieren de inwoners de jaarovergang bijna niet. Ze zitten gezellig bij elkaar met daarbij wat drankjes en hapjes. Verder is er niet echt een traditie voor de viering van de jaarovergang. Verder zijn er in enkele grote Turkse steden wel enkele evenementen georganiseerd. Ook wordt er natuurlijk meer aandacht aan oud en nieuw besteed in de grote steden. Er zijn enkele restaurants geopend om een lekker hapje te gaan eten. Ook zijn er grote vuur werkshows en muziekfestivals te vinden in verschillende steden. Verder is de grootste stad van Turkije, Istanbul, versierd met lichten door de straten. In Turkije wordt er niet zoveel aandacht gegeven aan oud en nieuw in vergelijking met andere landen.

Kerstboom

In Turkije worden de laatste jaren wel enkele kerstbomen verkocht. Dit is eigenlijk best frappant aangezien Turkije vooral bestaat uit islamieten en dus niks te maken hebben met kerst. De mensen die een kerstboom hebben gekocht, doen dit met een heel andere reden. Ze vinden het een beetje bij oud en nieuw passen en kopen het ook hiervoor! Alle bomen worden in winkels al opgetuigd en dus ook kant en klaar verkocht.

Oud en nieuw in Turkse hotels

Oud en nieuw wordt in Turkse hotels toch wel een tikkeltje anders gevierd dan bij de Turkse bevolking. Een voordeel van oud en nieuw vieren in Turkse hotels is dat u dit lekker uitgerust kan doen. U kunt namelijk heerlijk van de rust genieten in de Turkse hotels. Tijdens oudejaarsavond kan er uitgebreid gedineerd worden tijdens speciaal klaargemaakte tafels. Ook is er een speciaal menu. Het voorgerecht wat u krijgt voorgeschoteld is bij iedereen hetzelfde. Verdere gerechten kunnen afgehaald worden bij het buffet. Hier kunt u zelf kiezen wat u wil gaan eten. Verder wordt er vuurwerk afgestoken om 0.00 en is er een erg gespecificeerde dresscode. De dresscode bij de Turkse hotels is namelijk Gala. Ook liggen er op de tafels allerlei maskers, feestmutsen en toeters. Er wordt gedanst op de livemuziek en er wordt leuk feest gevierd.

Visumturkijedirect

Bent u van plan om met oud en nieuw naar Turkije te gaan? Vergeet dan niet uw visum aan te vragen! Wilt u dat nu direct doen? Dat is natuurlijk mogelijk bij visumturkijedirect.nl. Klik hier om nu uw visum aan te vragen.