mail info@visumturkijedirect.nl

Originele overnachting in Turkije

Turkije behoort tot één van de bekendste vakantiebestemmingen ter wereld. Er zijn veel appartementen en allinclusive resorts te vinden. Wat misschien niet voor de hand liggend is, is een originele overnachting in een bijzonder verblijf. Turkije heeft bijvoorbeeld in Göreme een fantastisch hotel, gelegen in een veelzijdige regio van deze vakantiebestemming.

Het Turkse “Cappadocia Cave Suites” in Göreme

Göreme is een historische stad, dat onbekend is voor de meeste vakantiegangers. De stad is midden in de natuur gelegen en het is zeker het bezoeken waard. Hier bevinden zich originele Turkse verblijven en voornamelijk historische bezienswaardigheden. Verder is de stad gelegen in de regio Cappadocië. Het is een gebied met een bijzonder landschap, hier hebben namelijk veel vulkaanuitbarstingen plaatsgevonden. Dit is zeker nog te herkennen aan het landschap, doordat er sprake is van een turfsteenlandschap en een karstlandschap. Turfsteen is een vulkanisch gesteente, wat erg makkelijk te bewerken is. Het is erg mooi om dit te zien bij een landschap, omdat het bijzondere vormen heeft. Verder zijn de karstverschijnselen, verschijnselen die ontstaan zijn uit kalk. Kenmerkend aan een karstlandschap is dat het enorm steile rotsen bevat. Het is zeker een aanrader om te genieten van het landschap en de historische Turkse stad Göreme.

Het ‘Cappadocia Cave Suites’ is een hotel dat gelegen is in de stad Göreme. Het is een origineel verblijf dat zich onderscheid van alle andere verblijven in het land. Het is namelijk gebouwd volgens de oude Ottomaanse stijl en het houdt zich aan verschillende Turkse tradities. Bijzonder aan het verblijf is dat het omringt is door 8 aardpiramiden, waar mensen in wonen. Mensen krijgen in de ochtend een typisch traditioneel ontbijt op het terras of op hun kamer, er is namelijk roomservice in het hotel. Mensen kunnen het personeel 24 uur per dag bereiken en voorzien worden van eten wanneer ze dat willen. Het hotel krijgt enorm goede beoordelingen, door zijn uitstekende service en kwaliteit. De kamers zijn erg mooi om in te overnachten, het heeft veel faciliteiten en de kamers zijn ruim ingedeeld. De prijzen zijn gemiddeld 80 euro per nacht, per persoon. Om hier terecht te kunnen komen wordt er aangeraden om met het vliegtuig te gaan. Vanaf Schiphol horen mensen naar het vliegveld Kayseri te gaan en vervolgens met de taxi naar de bestemming in Göreme. Wees er wel van bewust dat er een visum nodig is voor Turkije tijdens een bezoek, deze kan hier gemakkelijk aangevraagd worden.

Voor historische bezienswaardigheden in de prachtige stad zijn mensen in Göreme op de juiste plek. Hier bevindt zich een prachtig openluchtmuseum en het is er niet zomaar één. Het openluchtmuseum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is de belangrijkste bezienswaardigheid voor Göreme en omstreken. Hier bevinden zich prachtige rotsen en grotten. Bewonder in de grotten de mooie beschilderde muren met een aantal Bijbelse kenmerken en geniet van een prachtig uitzicht. Het museum stamt af van de 10e tot 13e eeuw. De entreeprijs voor het bezoeken van het museum bedraagt gemiddeld 50 euro en een rondleiding zit erbij inbegrepen. Ideaal aan de activiteit, om het museum te bezoeken, is dat mensen bij hun hotel worden opgehaald en weggebracht.