mail info@visumturkijedirect.nl

Nederlanders in het Turkse voetbal

Turkije voetbalt al jaren mee in de subtop van het voetbal. Zowel in club als in nationaal verband zijn ze op een goede en consistente weg naar boven. Ook voetballen er erg veel Nederlanders in Turkije. Voetballers als Wesley Sneijder, Dirk Kuyt en Robin van Persie hebben een deel van hun carrière hier gespeeld. Ook enkele Nederlandse trainers hebben hier grote clubs getraind. Wanneer je de Nederlanders wil aanschouwen in Turkije, heb je naast de standaarden voor reizen en voetbalreizen ook een visum nodig.

 

Vertrokken voetballers

Er zijn in de afgelopen jaren heel wat grote voetballers naar Turkije vertrokken. Er wordt altijd gezegd dat ze dit voor het grote geld deden, wat ze hier konden verdienen. Voetballers als Wesley Sneijder, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Nigel de Jong en Royston Drenthe hebben hier gespeeld. Deze voetballers van hoog niveau speelden vooral voor Galatasaray en Fenerbahcé. Dit zijn, samen met Besiktas, de grootste clubs van het land. De Nederlandse voetballers hebben hier wel degelijk enkele successen gevierd. In totaal hebben bovenstaande Nederlanders 11 prijzen gepakt in het Turkse voetbal.

 

Nederlandse Trainers

Ook zijn er de laatste jaren wat Nederlandse trainers in Turkije geweest. Onder andere Guus Hiddink en Dick Advocaat zijn hier trainer geweest. Beide trainers zijn aangesteld door Fenerbahcé. Guus Hiddink in de periode 1990-1991 en Dick Advocaat in de periode 2016-2017. In deze periode was ook Jan Olde Riekerink trainer in Turkije, toen bij Galatasaray. Alle Nederlandse trainers hebben in Turkije geen prijzen gepakt.

 

Huidige voetballers

Momenteel zijn er in Turkije ook Nederlandse voetballers, 9 zelfs. Voormalig speler van Tottenham Hotspur en AZ Vincent Jansen speelt nu bij Fenerbahce. Ook Nederlands international Ryan Babel speelt bij Besiktas. Ook zijn er nog enkele minder bekende voetballers als Glynor Plet, Rydell Poepon, Jeremain Lens, Ismail Aissati, Joshua John en de Turks-Nederlandse Murat Yildirim. Deze spelers zijn actief voor de volgende clubs: Besiktas, Fenerbahce, Alanyaspor en Samsunspor. De best presterende Nederlander in Turkije is momenteel Ryan Babel, die ook zijn plekje terug heeft verdiend in het Nederlands elftal. Er wordt in de media druk gespeculeerd dat hij zijn tweede jeugd heeft.