mail info@visumturkijedirect.nl

Naar Turkije op vakantie

Ga je op vakantie naar Turkije dan is het verstandig om onderstaande checklist te gebruiken zodat je zeker weet dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Op nummer 1 staat toch zeker wel je legitimatiebewijs, betaalpas en niet te vergeten; je e-visum. Turkije eist naast een betaalpas en e-visum een legitimatiebewijs. Zowel een paspoort als ID-kaart is voldoende, deze moeten wel nog 150 dagen geldig zijn vanaf het moment dat je Turkije in reist. Een betaalpas dient gedeblokkeerd te worden voor gebruik buiten de EU. Het e-visum voor Turkije kun je hier eenvoudig online aanvragen.

Veelzijdige vakantie TurkijeTurkije resort

Van de prachtige bergketens in Cappadocië tot het veelzijdige Istanbul, weinig landen zijn zo divers als Turkije. Hier kan je heerlijk genieten van een kopje Turkse koffie of verschillende tempels bezoeken die Turkije te bieden heeft. In Antalya heb je de keuze om ’s morgens van de piste een afdaling te nemen om vervolgens in de middag lekker aan het zwembad te kunnen relaxen. Om in Turkije te kunnen betalen kun je gebruik maken van pinpassen, creditcard maar ook contant geld. Turkije heeft enorm veel pinautomaten (bankamatik) in de toeristische steden, check voor vertrek even de wisselkoers. In diverse toeristische steden wordt overigens de euro wel als een betaalmiddel geaccepteerd, lees je hierover in voor vertrek. Het kan je een hoop geld schelen als je geen Turks geld hoeft te wisselen.

Budgetvakantie Turkije of All inclusive

Vele mensen zien Turkije niet als een duur land, wij hebben daarom een aantal dingen voor je op een rijtje gezet om zelf hierover te kunnen oordelen. Natuurlijk zijn dit maar globale prijzen en kun je de ene keer veel duurder uit zijn en dan andere keer ben je enorm goedkoop uit! Vraag altijd vooraf hoeveel iets kost voordat je ergens ‘ja’ op zegt en de hoofdprijs mag betalen tijdens je vakantie in Turkije.

  • Een budgetovernachting: €25
  • Eenvoudige maaltijd: €5
  • 3 gangen diner: €25
  • Taxirit van ong. 3 kilometer: €5
  • Kopje koffie/ biertje: €2

Je hoeft vrijwel geen rekening te houden met betalen van fooi, dit zit meestal inbegrepen in de rekening. Voor een goede service kan je fooi geven door het wisselgeld te laten liggen op het schoteltje bij de rekening of het bedrag af te ronden zoals je ook in Nederland gewend bent. Ook bij taxichauffeurs in Turkije kan je het bedrag afronden.