mail info@visumturkijedirect.nl

Kerst vier je in Turkije

De meeste mensen kennen Turkije als hun zomerse vakantie bestemming. Ondanks dat veel mensen het voor een wintersport vakantie vaak dichterbij zoeken en voor de zon juist verder weggaan, is Turkije een geschikte kandidaat voor beide. In het oosten van Turkije is er sneeuw te vinden en in het zuidelijke kust gedeelte, is het nog mogelijk om heerlijk van de zon te genieten in de kerstvakantie.

Kerst hetzelfde als in Nederland

Al hoe wel Turkije groten deels islamitisch is, veranderd het land in December naar een waar kerst land! De straten zijn gedecoreerd, kerstbomen zijn te koop. Het is te vergelijken met kerst in Nederland.

Wintersport

Al hoe wel je niet direct denkt aan een skivakantie in Turkije, heeft Turkije wel zeer interessante wintersport resorts. Eén van de meest bekendste gebieden is het gebied, Palandöken. Met een totaal lengte van 43KM aan pistes en veel variatie in blauwe, rode of zwarte pistes is dit een ideaal skigebied. De hoogste berg die gebruik wordt in Palandöken voor skiën is ongeveer 3200 meter hoog!

De zon opzoeken in Turkije

Aan de andere kant van Turkije, in het zuidwesten is het winters ook heerlijk vertoeven. Door het mediterrane klimaat die daar heerst is het daar het hele jaar mooi weer! In tegen stelling van de zomer kan men aan de Turkse Riviera in alle rust dan van het strand genieten!

Niks te doen?

Zomers is Turkije een bruisende stad en zijn alle horeca gelegenheden en bezienswaardigheden lang open! Wees niet getreurd. In de winter zijn vele horeca gelegenheden en bezienswaardigheden open. Je hoeft dus niet ver te zoeken als je ’s avonds nog lekker van de zon wilt genieten op een terrasje. Graag cultuur opdoen in de winter? Dat is ook mogelijk. Vele moskeeën, opgravingen uit de middeleeuwen zijn winters ook gewoon te bezoeken.

Visumturkijedirect

Hoe jij je kerstvakantie invult in Turkije ligt helemaal aan jezelf! Zoals al eerder aangegeven, denkt men niet snel aan Turkije als het gaat om kerstvakanties, maar het is het overwegen meer dan waard! Echter, komen wij Nederlanders Turkije niet in zonder visum! Daarom kun je op onze website snel en gemakkelijk een visum online aanvragen!