mail info@visumturkijedirect.nl

Istanbul

Istanbul is de grootste stad van het land Turkije. Echter is dit niet de hoofdstad van het land. Sinds 1930 heeft de stad Ankara deze taak overgenomen.

De stad Istanbul is één van de weinige steden die op 2 continenten ligt. Het westelijke gedeelte van de stad ligt in Europa, terwijl het oostelijke gedeelte in Azië ligt.

Hoe is de naam Istanbul tot stand gekomen?

Om direct met de deur in huis te vallen, begon de geschiedenis van Istanbul in de 7e eeuw voor Christus. In deze eeuw stichtte Griekse kolonisten Istanbul op, die toen de tijd de naam Byzantion kreeg.

De stad werd in 193 na Christus veroverd door de Romeinse keizer Septimus Severus. Circa 110 jaar later werd de stad gekroond tot nieuwe hoofdstad van het Romeinse Rijk. De stad kreeg toen de naam Constantinopel, vernoemd naar keizer Constantijn. Hij was namelijk de eerste keizer van het Oost Romeinse Rijk.

In het jaar 1453 werd de stad Constantinopel weer veroverd, dit maal door de Turken en zij veranderen in de 16e eeuw de naam naar Istanbul.

Tegenwoordig

Anno 2018 is deze stad uitgegroeid tot een echte wereldstad. Met een inwoneraantal van 14,9 miljoen en een omvang van 27 districten die samen goed zijn voor 5343 km2. Kan met overtuiging gezegd worden dat Turkije niet meer weg te slaan is uit deze moderne wereld!

De mooiste bezienswaardigheid uit deze periode

In het jaartal 600 na Christus is men begonnen met de bouw van Hagia Sophia. Anno 2018 is dit één van de best bezochte bezienswaardigheid van Istanbul. Tegenwoordig wordt het gebruikt als een museum, maar jaren geleden werd het gebouwd met als doel om als kerk te functioneren. Sinds het Ottomaanse rijk dit gebied overnam was het gaan functioneren als Moskee en hebben ze dit hele gebouw omgebouwd. Door de architectonische schoonheden die dit gebouw bezit, is het beloond met een plek op de werelderfgoedlijst.

Op reis naar Turkije

Wanneer er een reis naar Turkije op de planning staat, moet de reiziger beschikken over een visum. Echter klinkt dit moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk om een visum online aan te vragen.

Daarnaast is het handig om te weten dat een visum 180 geldig is, waarvan er 90 opgetelde dagen in Turkije verbleven mag worden.