mail info@visumturkijedirect.nl

Vakantiebestemming 2017

Turkije

Wat te doen tijdens een vakantie in Turkije?

Turkije staat bekend als één van de mooiste vakantielanden om volledig tot rust te komen en goed te kunnen ontspannen. Vele mensen boeken een vakantie naar Turkije vanwege de velen zonuren, de prachtige stranden en de helderblauwe zeeën. Maar Turkije biedt meer, veel meer. Turkije is namelijk ook geschikt om een prachtige natuurvakantie te houden of juist een actieve vakantie. In zo’n groot land als Turkije vind je veel diverse soorten landschappen, de natuur in Turkije is dan ook enorm divers. Turkije is dan ook het perfecte land om allerlei indrukwekkende plekken te ontdekken, zo is Cappadocië een veel bezochte streek in Turkije om een prachtige ballonvaart te maken. Daarnaast is de kust van de Zwarte Zee een perfecte locatie om een strandvakantie te combineren met trektochten in de Kaçkar bergen. Het is raadzaam om dit deel van Turkije te bezoeken tussen juni en eind september omdat het daar de rest van het jaar enorm kan afkoelen. Voor de bloemenliefhebbers is het Taurusgebergte een zekere aanrader, hier kan je heerlijk wandelen in het zuiden van Turkije. Voor de waterratten is Marmaris zeker een bezoekje waard, het liefst buiten het hoogseizoen om zodat je heerlijk kunt genieten van de prachtige stranden en het helderblauwe water. Boek je een vakantie naar Marmaris, zorg er dan voor dat je ook Dalyan bezoekt, dit is een prachtig vissersdorpje met een uniek natuurgebied. Neem hier een duik in één van de zwavelbaden die wonderen doen aan je gezondheid.

Goed voorbereid op vakantie

Een vakantie in Turkije wordt door veel mensen als prachtig ervaren en vele mensen gaan dan ook vaak terug naar Turkije om nog een keer zo’n ontspannen vakantie te houden. Om vanaf Nederland naar Turkije te komen moet je rekenen op een vliegreis van 3-4 uur. Voordat je in het vliegtuig naar Turkije stapt is het raadzaam om diverse zaken te regelen.

Vaccinaties

Denk bijvoorbeeld aan het regelen van vaccinnaties, voor een reis naar Turkije worden 2 vaccinaties aanbevelen namelijk DTP en Hepatitis A. Wel is dit afhankelijk van de reisduur, accommodaties en de verwachte activiteiten. Het kan namelijk ook raadzaam zijn om je te laten vaccineren tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës.

Visum regelen

Om toegelaten te worden tot Turkije is het hebben van een geldig visum verplicht, zonder een geldig visum zal je geen toegang krijgen tot Turkije. Een visum is zowel voor zakelijke reizigers als toeristen verplicht. Het aanvragen van een visum voor Turkije gaat vaak moeizaam doordat de sites niet altijd vertaald zijn naar het Nederlands of Engels. Daarom regelen wij graag en moeiteloos een visum voor Turkije voor je online. Regel direct je visum eenvoudig online en u kunt zorgeloos op vakantie.

Malaria

Als voorzorgsmaatregel met een vakantie naar Turkije wordt er sterk geadviseerd om je te beschermen tegen Malaria. Malaria is een infectieziekte waar je geen vaccinatie voor bestaat maar wel tabletten kunt innemen om jezelf te beschermen tegen Malaria. Er zijn 3 divers soorten Malariapillen verkrijgbaar die afhangen van vakantiebestemming, reisduur en je eigen gezondheid. Houd er wel rekening mee dat Malariapillen moeten worden voorgeschreven en niet verkrijgbaar zijn zonder doktersrecept.