mail info@visumturkijedirect.nl

Feesten in Turkije

Heel veel feesten in Turkije worden gehouden vanuit een traditie. Deze tradities zijn eeuwenoud en erg cultureel. In vele steden en dorpen komen de feesten jaarlijks terug. Ze duren meestal één tot twee weken. Elke stad of dorp viert dit volgens eigen traditie, het feest wordt opgevuld met veel eten en drinken. De culturele en traditionele dans wordt zorgvuldig uitgevoerd. Ook de kleding is met veel zorg uitgekozen door de festivalgangers. Er zijn natuurlijk kleine festivals, maar ook de grotere festivals.

Suikerfeest

Het Suikerfeest is ook wel bekend als het einde van de ramadan. De periode waarin Moslims alleen eten en drinken wanneer de zon onder is, is dan afgelopen. Het feest wordt in Turkije Şeker Bayramı genoemd. Een ander woord voor het Suikerfeest is het Ramadanfeest. Tijdens dit feest gaat iedereen op bezoek bij hun families en worden er voor lekkernijen gegeten. Alles wordt erg netjes gemaakt en iedereen is netjes gekleed. Veel vrouwen versieren hun handen met Henna, dit is een rode vloeistof die hiervoor wordt gebruikt. Veel mensen gaan hierna naar een moskee en knuffelen hier iedereen. Iedereen vergeeft elkaars fouten.

Offerfeest

Het offerfeest wordt ook wel het grote feest genoemd. Dit feest duurt meerdere dagen en wordt in 2019 gehouden tussen 11 en 15 augustus. Tijdens dit feest wordt er in Turkije geld bij elkaar gespaard, wat ongeveer 130 euro is, en wordt dit gedoneerd aan een stichting die het vlees geeft aan mensen in arme landen. In Nederland is het gebruikelijk om een schaap of een lam te slachten op de dhabiha methode. Dit vlees wordt verdeeld onder naasten en armen. Het feest vind ongeveer 70 dagen na Ramadan plaats.

Hidrellez

Hidrellez is een lentefeest, wat wordt gevierd in Turkije. Het wordt jaarlijks gehouden. Het begint in de avond van 5 mei en eindigt in de avond van 6 mei. In Turkije wordt het feest Hidirellez genoemd. Tijdens dit feest wordt er gevierd dat profeten Hizir en Ilyas elkaar ontmoetten. Over het feest bestaan veel verschillende theorieën. De vele rituelen voor verschillende goden werden opgevoerd in Anatolië, Iran en andere Mediterrane landen. Profeet Hizir zou onsterfelijk moeten zijn. Hij zou in zijn tijd het water des levens hebben gedronken. Dit maakt hem onsterfelijk. Hij zou rondwandelen op aarde in de lente. In deze periode helpt hij verschillende mensen bij hun moeilijkheden.

Op vakantie naar Turkije

Wij van Visumturkijedirect.nl begrijpen dat een reis naar Turkije en droom is voor vele mensen! Echter, moet een toerist wel over een visum beschikken. Op onze pagina is het mogelijk om gemakkelijk en snel online een visum aan te vragen.