mail info@visumturkijedirect.nl

Enorme droogte in Turkije

Turkije heeft in 2017 een grote droogte moeten doorstaan, het is in Turkije in 44 jaar niet meer zo droog geweest. De droogte ontstond door de weinige regenval in 2017, die aanzienlijk lager was dan voorgaande jaren. Dit werd gemeld door de Turkse Minister van Water en Bosbouw; Professor Dokter Veysel Eroglu. Hij vertelde; “Turkije ligt in een semi-dor gebied en heeft relatief weinig waterlichamen. Daarbovenop is de regenval aanzienlijk gedaald, het droogste jaar van de laatste 44 jaar. Tijdens de zomermaanden, wanneer water het hardst nodig is, is er geen regen. Dit is de reden waarom we tijdens de winter- en lentemaanden water moeten verzamelen. Het water wordt tijdens de zomermaanden gebruikt omdat er geen irrigatie plaatsvindt tijdens de winter. Tijdens de zomer gebruiken mensen meer water. Dit is waarom we dammen bouwen, zodat we het (regen)water kunnen verzamelen.” Ondanks deze grote, oplopende droogte zal er voorlopig nog geen watertekort zijn in Istanbul. Dit komt door Melendam, zij kunnen tot 2071 nog voldoende water leveren in Istanbul.

Investeringen van het Ministerie

Het Turkse Ministerie van Bosbouw heeft de afgelopen 15 jaren ontzettend veel geld geïnvesteerd in talloze activiteiten. Het bedrag loopt inmiddels op tot 158 miljard Turkse Lira, dit is ongeveer 36 miljard euro. Deze investering heeft gezorgd voor een constructie van meer dan 7.200 nieuwe faciliteiten en dat inclusief 513 hydro-elektriciteitscentrales. In 2017 heeft het Turkse Ministerie van Bosbouw ontzettend veel gebouwd. Er werden in totaal 111 dammen, 184 irrigatiefaciliteiten, 147 faciliteiten tegen overstromingen, 28 drinkwaterfaciliteiten en 38 kunstmatige vijvers gebouwd. Ook werden er in Turkije 14 groepen met bebossingsgebieden gebouwd en twee meteorologiefaciliteiten.

E-visum online aanvragen

Het is belangrijk dat je voor je vakantie naar het prachtige Turkije een visum aanvraagt. Dit visum kun je eenvoudig aanvragen via onze website Visumturkijedirect.nl. Een E-visum aanvragen via Visumturkijedirect.nl is gemakkelijk en het zal slechts enkele minuten tijd in beslag nemen. Wanneer je een E-visum aanvraagt via Visumturkijedirect.nl dan heb je hem binnen een dag al toegestuurd gekregen via de mail. Wil je in de zomervakantie naar het geweldige vakantieland Turkije? Vraag dan vandaag nog eenvoudig je persoonlijke E-visum aan via Visumturkijedirect.nl!