mail info@visumturkijedirect.nl

Een sportieve vakantie in Turkije

Turkije, het land dat bekend staat om zijn schoonheid. Het land staat vol met historische bouwwerken en het weer is er gunstig. Dit zijn redenen dat Turkije een ideale kandidaat is voor fiets vakanties. in deze blog zullen we de toeristische fietsroutes bespreken.

Algemeen

Het aanbod fietsroutes in Turkije is erg divers en er wordt ook aardig in geïnvesteerd. Er zijn fietsroutes langs de toeristische stranden of in het veelzijdige binnenland van Turkije. Met de fietsroutes is de term ‘avontuurlijk’ hoog in het vaandel gebleven.

Marmaris

Kustplaats Marmaris aan de Egeïsche Zee heeft zichzelf op de kaart gezet met ruim 700 km aan fietsroutes.

Marmaris was in het begin totaal geen ideale plaats voor fietsers. Dit kostte veel tijd. Om Marmaris om te toveren, was het gigantische project Marmaris Cycling Routes voor nodig. De intensiviteit van de routes verschillen erg. Er zijn lekkere ontspannen fietsroutes, maar ook pittige. Tijdens de tochten krijgt u een heleboel prachtige stranden te zien, mooie baaitjes en de gezellig haven.

Cappadocië

Eén van werelds grootste natuurwonder. Deze streek ligt in het midden van Turkije. Het gebied is miljoenen jaren geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Enkele jaren na Christus hebben bewoners hier kerken, grotwoningen en kloosters uit het tufsteen gehakt. Vandaag der dag is dit nog steeds allemaal te bewonderen. Dit gebied is zowel, via de fiets dan wel via de lucht te bewonderen. Er zijn genoeg organisaties in Turkije die een fietstocht organiseren door Cappadocië.

Antalya

Antalya is een bergachtig gebied en bied in het bijzonder veel mogelijkheden voor ervaren fietsers. Het ligt er gunstig en vanuit Antalya, kunt u allerlei andere plaatsen bezoeken op de fiets. In het zuiden van Antalya zijn prachtige badplaatsen te vinden. Daarnaast schommelt het in het gebied erg tussen gebergten. In het toeristische gebied zijn de fietsroutes relaxter dan buiten de toeristische gebieden. Er wordt ook aangeraden om eerst goed te oriënteren voordat men gaat fietsen in de bergen.

Visumturkijedirect.nl

Voordat er genoten kan worden van een sportieve vakantie in Turkije. Moeten wij Nederlanders beschikken over een visum. Bij ons de website kunt u gemakkelijk en snel uw visum aanvragen!