mail info@visumturkijedirect.nl

Een reis door Turkije

Tijdens een stedentrip in Turkije worden verschillende delen van dit prachtige land bezocht, zo krijgen toeristen een globale indruk van heel Turkije en niet van maar één gebied. Een stedentrip in Turkije is zeker de moeite waard, vergeet niet dat toeristen een visum moeten hebben om dit land te bezoeken. Dit visum voor Turkije is eenvoudig via internet te verkrijgen en veilig te betalen.

Istanbul, de fanatieke voetbalstad

Bij het bezoeken van Istanbul is het belangrijk om een fotocamera mee te nemen, de stad kan prachtige foto’s opleveren. Istanbul bezit over diverse moskeeën die zeker een bezoek waard zijn. Met natuurlijk de indrukwekkende Süleyman moskee, dat nadat de Hagia Sophia moskee in een museum is omgebouwd, de grootste is van Istanbul. Bij het bezoeken van de Süleyman moskee moeten de schoenen uit en lange kleding gedragen worden. Daarnaast wordt er bij de vrouwen gevraagd om een hoofddoek om te doen.

Moskee in Istanbul

Naast de vele moskeeën zijn er ook grote voetbalclubs in Istanbul. Haast elk weekend is er een voetbalwedstrijd in de stad waar de Turkse mensen hun passie uiten voor voetbal. Istanbul heeft diverse voetbalclubs die hoog in de ranglijsten staan, omdat ze vrijwel allemaal op het hoogste niveau van Turkije voetballen.

De hippe winkelstad Ankara

Ankara heeft prachtige waardevolle bezienswaardigheden, maar er kan ook zeer goed gewinkeld worden. Zo beschikt de stad over meerdere winkelcentrums waar een hele dag kan worden volgepland. Ankara beschikt over winkelcentrums met grote hippe winkelketens, één van deze winkelcentrums ligt in de wijk Kizilay, op het Kizilay Square. Naast deze grote winkelcentra zijn de kleine oude winkeltjes, die het ‘echte’ Ankara laten zien, zeer populair.

De Atakule is een 125 meter hoge communicatie- en observatietoren in Ankara waar de skyline van de stad te bewonderen is. Daarnaast zit onder de toren van Atakule een groot overdekt winkelcentrum dat bestaat uit vijf verdiepingen. De etages zijn opgevuld met veelal kledingwinkels, restaurants en een bioscoop. Er bevinden halverwege en bovenin de toren ook restaurants, waarvan één om zijn eigen as draait.

De prachtige natuur van Antalya

Bij een zoektocht naar een stad om lekker aan het strand te liggen, is Antalya de perfecte stad binnen Turkije! Antalya ligt direct aan de Middellandse Zee met een brede kustlijn met meerdere stranden. De stranden worden gescheden door de kliffen van Kaleici waar water uit de rivieren steil naar beneden vallen. In plaats van een hele dag strand, is een dag op stap ook mogelijk in Antalya. De oude ruïnes is een prachtige bezienswaardigheid van de stad. Eén van deze ruïnes heet Aspendos wat een oude Grieks-Romeinse stad is in Serik, vlak bij Antalya. Aspendos kent een adembenemend Romeins theater dat de bekend staat als het best bewaarde theater in Turkije. In dit theater worden veel festivals georganiseerd door kunstverenigingen of de Turkse overheid. 

In het gebied van Antalya zijn diverse watervallen te vinden, zoals de Kurşunlu waterval. Deze waterval is omringd door prachtige groene natuur die nog indrukwekkender is dan de waterval zelf. De locatie van deze wonderschone bezichtiging is 20 kilometer van Antalya, in het Natural Park. Rondom de waterval is er een klein meertje gevormd met een heldereblauwe kleur, waar vissen in rond zwemmen. Bij het bezoeken van de Kurşunlu watervallen is het hoogtepunt wel de verborgen grot, waar achter de waterval kan worden gelopen. Bij het bezoeken van de Kurşunlu watervallen wordt een kleine toegangsprijs gevraagd.

De luxe badplaats Bodrum

Bodrum, een luxe badplaats aan de Golf van Gökova, enkele kilometers van het Griekse eiland Kos. Een stad dat dankzij de gezellige uitgaansgelegenheden en luxe jachten over de laatste jaren een toeristische plek is geworden. De stad heeft de perfectie combinatie tussen leuke activiteiten en prachtige bezienswaardigheden.

De middeleeuwse burcht Sint Petrus, een plek waar de tijd van de ridders weer kan worden ervaren inhet symbool van de stad. De burcht bevat verschillende musea, waaronder het onderwaterarcheologie museum, die een goed beeld geven van de geschiedenis van Bodrum. Dit mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Bodrum.

Het is ook mogelijk om een boottocht te maken en uit te kijken over de hele stad vanaf de Golf van Gökova! Dagelijks gaan er boottochten die verschillende routes begaan, waaronder de tour naar het Griekse eiland Kos. Het is ook mogelijk om te parasailen, paragliden of jetskiën over de golven, met een prachtig uitzicht over de stad.