mail info@visumturkijedirect.nl

E-visum is een groot succes

PaspoortHet is belangrijk om voorafgaand aan je reis naar Turkije een e-visum aan te vragen, dit is namelijk verplicht. Een e-visum is een elektronisch visum, dat sinds vier jaar is ingevoerd. Vanaf April 2013 tot aan Januari 2017 zijn er meer dan 16 miljoen e-visums verstrekt door de Turkse overheid.  In totaal zijn er meer dan 18 miljoen visums aangevraagd en dat in minder dan vier jaar, ongeveer 88 procent van deze visums werden goedgekeurd te zien aan de 16 miljoen e-visums die zijn verstrekt. Om naar Turkije te kunnen reizen heb je een e-visum nodig, dit is een officieel document dat een alternatief is voor de visa die eerder afgegeven werd door de douanekantoren en Turkse consulaten. Wanneer je naar Turkije wilt gaan moet je ID-kaart of paspoort nog minstens 150 dagen geldig zijn. Een visum kun je alleen verkrijgen als je ID-kaart of paspoort nog meer dan 180 dagen geldig is. Zonder visum is het niet mogelijk om in Turkije rond te reizen, ook kom je Turkije niet in en uit zonder visum.

Voordelen van een e-visum

Met een e-visum kun je ontzettend veel tijd besparen, je hoeft namelijk niet meer langs de Turkse ambassade en ook niet meer in een lange rij te staan op het vliegveld bij aankomst in Turkije. Een e-visum voorkomt ontzettend veel wachtrijen en wachttijden bij de grenzen, luchthavens, consulaten en ambassades in heel Turkije. Wanneer je een e-visum hebt en je aankomt in Turkije kan je reis direct beginnen. Het aanvragen van een e-visum is ook ontzettend eenvoudig, de aanvraag duurt vaak zelfs maar 5 minuten en dezelfde dag zal je e-visum al geleverd zijn. De meeste aanvragen voor een visum voor een vakantie naar Turkije komen uit, Engeland, Irak en Nederland. Per jaar worden er in Nederland gemiddeld 1,8 miljoen e-visums verstuurd.

Online uw e-visum aanvragen

Zoals eerder benoemd zal het aanvragen van je visum voor een vakantie naar Turkije slechts enkele minuten in beslag nemen. Via visumturkijedirect.nl kun je een aanvraagformulier invullen, hier vul je je persoonlijke gegevens in. Zorg ervoor dat alle gegevens goed zijn ingevuld en check dit altijd voor het verzenden van het formulier. Als het aanvraagformulier correct is ingevuld zal je van ons binnen enkele uren een correct e-visum ontvangen. Het betalen van je visum gaat gemakkelijk en betrouwbaar met iDeal. Print je e-visum uit voordat je vertrekt naar het prachtige vakantieland Turkije, het geprinte e-visum moet goed leesbaar zijn, zo kun je eenvoudig en snel door de douane heen bij aankomst in Turkije.