mail info@visumturkijedirect.nl

De zee van Marmara

De zee van Marmara is een binnenzee tussen Azië en Europa. Het maakt deel uit van de verbinding tussen de Zwarte Zee en de Middellandse Zee. De Bosporus vormt in het noorden de verbinding met de Zwarte zee. In het zuidwesten verbinden de Dardanellen zich met de Egeïsche zee. De zee van Marmara licht volledig op Turkse grond. De grootste stad aan de Marmara is Istanbul. De oppervlakte van de Zee van Marmara is 11.500 km2 en de grootste diepte is 1261 meter.

Marmer

De naam van de Zee van Marmara komt weg vanaf het eiland Marmara. Dit is een eiland dat in de Zee van Marmara ligt. Marmara krijgt haar naam doordat er op dit eiland erg veel marmer wordt gewonnen. Dit marmer is wit en werd veelal gebruikt in vele steden van Anatolië. In de Byzantijnse periode werd er veel marmer verhandeld in het gehele Middellandse Zeegebied. De antieke steengroeves zijn nog aanwezig en worden sinds de Ottomaanse tijd weer gebruikt. De marmerproductie is de belangrijkste bedrijfstak op het eiland.

Marmara

Het eiland Marmara staat dus vooral bekend om de marmerwinning. Naast dat er veel marmer wordt gewonnen, worden er ook erg veel olijven en wijndruiven verbouwd. Als u het eiland Marmara wil bereiken, kan dit met de boot vanaf Tekirdag, Istanbul en Erdek. Het eiland Marmara heeft slechts een oppervlakte van 117,12km. Het hoogste punt van Marmara is 699 meter hoog. Het inwonersaantal wordt geschat op zo’n 9.000 mensen. Op 4 januari heeft een aardbeving de eilanden Marmara, Avsa en Pasalimani geraakt. Hierbij kwamen vier mensen om en er raakten 30 mensen gewond. Ook vele huizen en gebouwen werden verwoest door deze aardbeving.

Avsa

Het eiland Avsa ligt aan de zuidkant van de Zee van Marmara. Het eiland is zo’n 36km2. Het ligt in de provincie Balikesir en behoort dus tot het Marmara gebied. Er wonen zon 2.000 mensen in Avsa, maar tijdens de zomer komen er veel toeristen. Tijdens de zomerperiode stijgt het aantal bezoekers naar 40.000 tot 50.000. U kunt het eiland alleen via de boot bereiken. Dit kan vanaf Istanbul, Erdek en Tekirdag. In 1942 is er een schip gezonken vanaf Avsa. Dit schip had eten en dergelijken bij zich en moest dit naar Griekenland brengen.

Istanbulkanaal

Momenteel wordt er een nieuw kanaal aangelegd door het Europees westelijk deel van Istanbul. Deze wordt het Istanbulkanaal genoemd. Dit kanaal zal voor een nieuwe verbinding moeten zorgen tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara. Dit zal de Bosporus moeten gaan ontlasten. Het begin van de bouw was in april 2013, de verwachting is dat het in 2023 wordt afgerond. In 2023 viert Turkije haar honderdjarig bestaan.

Bosporus

De Bosporus is de drukstbezochte zeestraat. Jaarlijks komen er zo’n 50.000 passages. De naam van de Bosporus komt uit het Grieks en het leidt naar: de plaats waar de koe het water oversteekt. De namen Coevorden en Ossendrecht betekenen hetzelfde. Over de Bosporus zijn drie bruggen gebouwd. De eerste brug uit ’73 is 1590 meter lang, de tweede uit ’88 is 1510 meter lang en de nieuwste brug uit 2016 is 2164 meter lang. Deze bruggen verbinden het Turkse Istanbul en het grote vaste Turkije aan elkaar.

Visumturkijedirect

Bent u van plan om binnenkort Turkije te bezoeken? Vergeet dan niet uw visum te regelen. Wilt u nu meteen uw visum regelen? Dat kan! Klik hier om nu een visum aan te vragen!