mail info@visumturkijedirect.nl

De prachtige badplaats Bodrum

Bodrum is al jarenlang een van de meest populaire badplaatsen van Turkije. Bodrum heeft een grote historie die in de zevende eeuw voor Christus is begonnen. De badplaats Bodrum is dus niet ontstaan door het toerisme, het is een authentieke stad met een grote geschiedenis. Bodrum is gesticht door de Grieken en heette destijds Halicarnassus. Bodrum ligt aan de Golf van Gökova tegenover het Griekse eiland Kos. De stad Bodrum staat inmiddels vooral bekend als luxe badplaats, er meren vele dure jachten aan in de prachtige haven van Bodrum. In het begin kwamen vooral welgestelde Turken naar Bodrum om hun vakantie te vieren. In de winter heeft Bodrum zo’n 50.000 bewoners en in de zomer loopt dit aantal vaak op tot over de 200.000 bewoners, dit komt veelal door de toeristen. Bodrum is de perfecte bestemming voor een zonvakantie met prachtige resorts, hotels en appartementen. De badplaats Bodrum is iets duurder dan de andere badplaatsen aan de Turkse kusten. Dit is gekomen door de aanwezigheid van de Turkse uitgaanselite en de komst van vele Europeanen in de zomermaanden.

Bezienswaardigheden in Bodrum Stad

De stad Bodrum heeft vele bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. De weelderige badplaats heeft voor elk wat wils, er zijn namelijk naast prachtige stranden en gezellige boulevards fascinerende bezienswaardigheden. Een van die bezienswaardigheden is het Mausoleum van Halicarnassus. Het Mausoleum van Halicarnassus behoort tot de zeven klassieke wereldwonderen. Letterlijk vertaald betekend een mausoleum graftombe, door het prachtige uiterlijk van het mausoleum zijn vele toeristen gefascineerd. Ook is Bodrum een geweldige stad om te winkelen, in het centrum zijn winkels te vinden waar je vele namaakartikelen kunt kopen. In het centrum kun je onderhandelen over de prijs van het artikel dat je graag wilt hebben, dit is een ware belevenis. Wanneer je wilt shoppen bij de luxere winkels dan kun je het best naar het OASIS Shopping Center gaan. Bij het OASIS Shopping Center wordt niet onderhandeld in prijs, hier zijn grotere winkelketens gevestigd met vaste prijzen op hun producten.

Visum aanvragen voor een vakantie naar Turkije

Wanneer je op vakantie wilt naar Bodrum dan is een e-visum van belang. Voor een vakantie naar Turkije is een geldig paspoort en een E-visum van toepassing, verblijven in Turkije is anders niet mogelijk. Sinds 2014 is het mogelijk om je visum online aan te vragen, dit maakt het veel gemakkelijker en sneller. Op de site Visumturkijedirect.nl kun je eenvoudig een visum aanvragen voor een prachtige vakantie in Turkije. Het is belangrijk om je E-visum voor je vertrek naar het prachtige Bodrum binnen te hebben. Het aanvragen van een E-visum zal slechts enkele minuten van je dag in beslag nemen en bij Visumturkijedirect.nl kun je veilig online afrekenen. Binnen een dag is je E-visum al toegestuurd via de mail. Wil je in de zomervakantie naar de prachtige badplaats Bodrum? Vraag dan vandaag eenvoudig online je persoonlijke E-visum aan via Visumturkijedirect.nl!