mail info@visumturkijedirect.nl

De beste winkelcentrums van Turkije

Het toerisme is de afgelopen jaren flink gestegen in Turkije. Het is natuurlijk van zelf sprekend om als te toerist te gaan genieten van de Turkse architectonische kunstwerken en het mooie weer! Daar in tegen is Turkije ook een shop walhalla voor vele winkel liefhebbers! Door het hele land heen zijn er prachtige winkelcentrums te vinden!

Istinye Park

Dit winkelcentrum is gelegen in de buurt van Maslak in Istanbul. Met een aantal van 291 winkels op een oppervlakte van 85.250 vierkante meter is dit de hemel voor vele shop fanaten. Om een goede parkeerplek te vinden dichtbij het winkelcentrum is ook geen hogere wiskunde. Tijdens de bouw van dit winkelcentrum is er een parkeergarage gebouwd, dat plaats biedt voor 3250 auto’s.

Zorlu Center

In het financiële district Șișli dat ligt in Istanbul, ligt het multifunctionele complex Zorlu Center. Het complex bestaat onder andere uit een cultureel centrum met 14 zalen. De grootste zaal heeft een capaciteit van 2262 personen. Dit is niet alles! In het gebouw bevindt zich ook nog een winkelcentrum met meer dan 200 winkels. Deze winkels hebben gezamenlijk een oppervlakte van 66.600 vierkante meter. Als kerst op de taart zit er in dit gebouw ook nog eens een vijfsterrenhotel. Met een aantal van 181 kamers, kantoren en 584 appartementen dat verdeeld is over 4 woontorens die ieder bestaat uit 22 etages, mag er gezegd worden dat er hier werkelijk aan niks ontbreekt, want er zitten ook nog eens 15 restaurants verspreid door het gebouw!

Ankamall

Zoals het in de titel al gedeeltelijk staat, bevindt dit winkelcentrum zich in het hart van Ankara. In 2006 is er een grote verbouwing plaatsgevonden in het winkelcentrum en toen veranderde de naam ook! Voor 2006 heette het winkelcentrum Migros.

Anno 2018 biedt het plaats aan meer dan 300 winkels en heeft het een totaal oppervlakte van 176.000 vierkante meter. Hiermee is Ankamall één van de grootste winkelcentrum die Turkije heeft. Voor de rest het biedt het 6000 gratis parkeerplaatsen aan, zit er een bioscoop, theater, een aantal kinderspeelplaatsen en een fastfoodkring met circa 20 fastfoodrestaurant in het immense gebouw!

Visum aanvragen

Als toerist is het natuurlijk bijzonder om zulke winkelcentrums eens mee te maken! Om naar Turkije toe gaan, moet men wel beschikken over een visum! Dit klinkt moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Vraag nu hier gemakkelijk online een visum aan!