mail info@visumturkijedirect.nl

Belek

Eén van de grootste en populairste badplaatsen in Turkije, Belek. Gelegen aan de zuidkust van Turkije, tussen Antalya en Side. Het aantal inwoners van Belek varieert nogal aangezien een aardig aantal van de woningen niet de primaire woning is. Veel mensen komen naar Belek wanneer het mooi weer is en leven hier dan in hun eigen woningen. Daarom is het in de zomermaanden veel drukker in Belek. In de zomermaanden wonen in Belek zo’n 10.000 mensen. De meeste bezoekers van Belek zijn vooral mensen met een goed gevulde portemonnee. Wilt u zelf ook eens een bezoekje brengen aan Belek, denk dan wel aan het visum.

 

Strand van Belek

Als strandliefhebber is Belek een echte aanrader. Het strand is namelijk kilometers lang en behoort tot de mooiste stranden van Turkije. Het bestaat uit geel zand en loopt op heel veel plekken perfect over in de zee. Er zijn enkele hotels die wit zand over de normale stukken zand hebben gelegd. Dit hebben ze gedaan om het Caribische idee op te roepen bij hun bezoekers. Vele delen van het strand zijn in gebruik van de hotelgasten en er is dus weinig ruimte voor de normale bezoeker. Toch zijn de stranden bij lange na niet zo druk als de nabijgelegen stranden van Antalya en Side.

 

Centrum

Het centrum van Belek is echter teleurstellend.  Het is niet echt een levendige stad met veel belevenis. Het centrum bestaat uiteindelijk alleen uit een moskee, heel erg veel winkels en een hoop hotels langs de kust. Rondom het centrum zijn nog enkele appartementencomplexen geplaatst die als woning zijn bedoeld. Het enige wat in Belek eigenlijk erg belangrijk is zijn het shoppen, golven of het strandleven natuurlijk. Wanneer je opzoek bent naar iets authentieks zou je je toch moeten verplaatsen naar het nabijgelegen Serik. Hier is de bevolking van oorsprong van de Nomaden. Deze Nomaden hebben zich hier in de loop van tijd gesetteld.

 

Golven in Belek

Belek staat ook erg bekend in Turkije als het gaan om Golven. Het wordt ook wel de golfstad van Turkije genoemd. Dat is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom de stad meer aangetrokken wordt de mensen die een wat dikkere portemonnee hebben. Rondom Belek liggen tien golfbanen. Deze golfbanen hebben allemaal minstens achttien holes. Veel van deze golfbanen liggen vlak nabij de vijfsterrenhotels. Het is zelfs mogelijk om een golfreis naar Belek te boeken vanuit Nederland. De meest bekende golfparken in Belek zijn onder andere de Antalya Golfclub, The Mintgomorie Maxx Royal en de Cornelia Golf Club.

 

Het winkelcentrum van Belek

Het winkelcentrum van Belek wordt ook wel het Belek City Centre genoemd. Het lijkt eigenlijk wel op één grote Outlet. Overal wordt er kleding aangeboden voor een spotprijs. Louis Vuitton en Gucci, alles is er te koop. Het is allemaal natuurlijk niet echt. De kleding wordt echter wel aangeboden voor een spotprijs. Dit doen ze omdat ze zéér zeker niet de enige zijn die deze nepkleding verkopen. Turkije staat immens bekend om nepmerkkleding. Als je door het Belek City Centre loopt zul je constant worden aangesproken door allerlei winkelbazen die zich vervelen en proberen klanten te werven. Ook zul je vaak in het Duits worden aangesproken, dit komt omdat veel toeristen die naar Belek vertrekken Duits zijn.