mail info@visumturkijedirect.nl

Architectuur in Turkije

In Turkije zijn er veel gebouwen met verschillende soorten architectuur. Dit is ook vooral te danken aan de vele soorten volkeren die zich in de geschiedenis van Turkije hier hebben gevestigd. Ook zijn er per gebied verschillende architecturen. Zo is er in de dikbevolkte gebieden meer luxe en zal het in de dunbevolkte gebieden wat meer oubollig zijn. Dit is een van de kenmerken van de minder rijke landen.

Oubollige bouwwerken

Er zijn in Turkije veel oubollige bouwwerken bewaard gebleven uit de verre geschiedenis. Aangezien er vroeger in Turkije veel verschillende volkeren hebben geleefd zijn er ook veel verschillende soorten architectuur. Zo vestigden de Grieken zich vooral in de Hettitische steden. Ook vele van deze bouwwerken zijn bewaard gebleven. Ook veel eigen bouwwerken van de Grieken, maar ook van de romeinen zijn bewaard gebleven en zijn nog veel te zien in Turkije. Het is verwonderlijk dat er zoveel bouwwerken zijn bewaard in Turkije. Naast de verschillende gebouwen is er ook een verschil in huizen per regio. In het centrale Anatolië is het in de zomer erg warm en droog, dit betekent dat er veel grotwoningen zijn gebouwd. Deze grotwoningen bieden verkoeling aan de bevolking. Aan de natte en winderige kust die langs de Zwarte Zee loopt zijn er weer andere soorten huizen.  Hier staan huizen die gemaakt zijn op een stevige stenen fundering en gebouwd worden met nauwkeurig gestapeld hout. Naast dat er vele oubollige huizen en gebouwen bewaard zijn gebleven. Zijn er natuurlijk nog veel meer huizen verdwenen en kapot gegaan door de jaren heen.

Luxe architectuur

Tuurlijk is Turkije sinds jarenlange rust ook weer goed bezig met het verbeteren van de infrastructuur, de vernieuwing en de verbetering van de gebouwen van het land. Door de afgelopen jaren heen zijn er veel nieuwe en luxe gebouwen bij gekomen. Zo is er in Istanbul een toren gebouwd genaamd Metropol Istanbul. De Metropol Istanbul is 280 meter hoog. Verder zijn er veel nieuwe andere gebouwen bijgebouwd die ook een verschillende soort luxe architectuur hebben. Er zijn veel voetbalstadions gebouwd in Turkije met de nadruk op Istanbul. Zo hebben de grote voetbalclubs als Galatasaray, Fenerbahcé en Besiktas JK. Besiktas JK heeft onlangs nog een nieuw voetbalstadion laten bouwen, de Vodafone Arena. Dit is in 2016 gebouwd en biedt plaats aan bijna 42.000 mensen. Het grootste stadion van Turkije is het Atatürk Olympisch stadion. Hier kunnen meer dan 81.000 mensen in.

Naast dat enkele luxe gebouwen er zijn bijgekomen, zijn er ook veel nieuwe Moskeeën gebouwd. Zo is in Istanbul een erg grote moskee gebouwd waar dagelijks erg veel toeristen en gelovigen komen. Ook is er tegenwoordig in Turkije een moskee die ontworpen is door een vrouwelijke architect. Dit was vroeger onmogelijk. Zoals het nu gaat in de Turkse economie, zullen er nog veel meer luxe gebouwen bijkomen waardoor Turkije een rijker land zal gaan worden. We zullen dus in de toekomst nog veel meer groei zien in de Turkse economie, infrastructuur en architectuur.

Visumturkijedirect

Bent u van plan om in de eerstkomende tijd naar Turkije af te gaan reizen? Denk dan zéér zeker wel erg goed aan uw visum, want zonder visum zal u Turkije niet binnenkomen. Wilt u per direct een visum aanschaffen? Dat kan! Klik hier om een visum te bestellen.