mail info@visumturkijedirect.nl

Antalya

Antalya is de grootste internationale badplaats. Antalya is gelegen aan de Turkse Riviera. Met 1,5 miljoen inwoners is het de 8e stad van Turkije. Antalya staat vooral bekend om de vele resorts en de strandbestemming, maar heeft heel veel meer te bieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de erg mooie en oude binnenstad, of naar de natuur die hier te vinden is! Neem een kijkje in Antalya, de grootste internationale badplaats, denk natuurlijk wel aan het visum.

 

Strandbestemming

Rond Antalya zijn er twee verschillende, schitterende stranden te vinden. Eén van deze stranden heet het Lara strand. Dit is een normaal zandstrand, met hierin toch wel enkele kiezels. Achter het strand is er een park waar u strandbedden en parasols kunt huren. Bij dit park zitten enkele beach bars waar u wat zou kunnen eten of drinken. Naast het Lara strand is er ook nog het Konyaalti strand. Dit bevindt zich ten westen van Antalya. Hier zijn er verschillende plaatsen om ligbedjes en parasols te huren. Ook voor wat eten of drinken zijn er diverse mogelijkheden. Het hele strand is vrij toegankelijk. Naast het strand is er ook een waterpark gelegen, een aquarium met zelfs dolfijnen en erg mooie picknick plaatsen. Beide stranden zijn bereikbaar met de Dolmus.

 

Binnenstad

De binnenstad van het Turkse Antalya is totaal vernieuwd. Het oude gedeelte van de stad vormt nog maar een klein gedeelte van het werkelijke centrum. De rest van de binnenstad is volledig veranderd. Buiten het oude gedeelte zijn het vooral de grote winkels en appartementen die het uiterlijk van de stad bekleden. Het grote deel van de toeristen bevinden zich aan de buitenkant van de stad. Lara en Konyaalti zijn de toeristische wijken. Hier bevinden zich ook vooral de luxe All Inclusive resorts. Een raar feitje is dat slechts 85 tot 90 procent van de toeristen maar de binnenstad bezoekt. Het is dan wel een voordeel dat de binnenstad lekker rustig is en niet overlopen is door toeristen.

 

Natuur en bezienswaardigheden.

Rond Antalya is de natuurlijk geweldig. Even buiten Antalya, in de Lara omgeving bevinden zich de Düden watervallen. Het water valt hier heel wat meters en dit zorgt voor een heel erg gaaf uitzicht. Het is ook mogelijk om een wandeling te gaan maken langs de waterval. Deze wandeling zal uitkomen bij een grot. Naast de waterval kunt u ook nog enkele ruïnes bezoeken. Deze ruïnes liggen ongeveer 15 kilometer ten oosten van Antalya. Bij deze ruïnes is een theater, een tempel en een soort gymnasia. Natuurlijk is er ook nog de poort van Hadrianus. De nagemaakte poort uit Athene is vernoemd naar Romeins keizer Hadrianus. De keizer kwam toen der tijd op bezoek in Antalya en deze poort is speciaal voor hem geplaatst. Van deze poort is ook het verschil tussen de oude en nieuwe binnenstad te zien. In eerste instantie is de poort een hele lange tijd verstopt geweest achter een muur. Dat is een van de redenen waarom deze muur zo goed bewaard is gebleven.