mail info@visumturkijedirect.nl

Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en telt ongeveer 5.4 miljoen inwoners. Hiermee is het de op één na grootste stad van Turkije, op Istanbul na. De stad is naast landelijk hoofdstad, ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De keuze om Ankara hoofdstad te maken heeft te maken met de centrale ligging. Ankara is gelegen in Midden-Anatolië. Het centrum van Ankara ligt op een ongeveer 150 meter hoge berg. De stad is gebouwd op de oevers van de Enguri Su, terwijl de rivier Ankara Cayi ook door de stad stroomt. Als u Ankara wil bezoeken, moet er wel worden gedacht aan het visum.

 

Geschiedenis Ankara

Ankara is een oude stad. Meer dan 3.000 jaar oud, waarbij een deel van de oude stadskern is bewaard gebleven. De stad is in handen geweest van de Romeinen, Grieken, Byzantijnen voordat het onder Turks gezag kwam. In 1920 koos Ataturk Ankara als centrum van zijn onafhankelijkheidsstrijd. Na in 1923 deze strijd gewonnen te hebben werd Ankara de nieuwe hoofdstad. De stad ging zich ontwikkelen naar Europees voorbeeld. Toch zijn er nog veel monumentale bouwwerken bewaard gebleven. Bijvoorbeeld de oude bazaar, ook wel het museum van Anatolische beschavingen, de Aslanhane Carnii Moskee of de Ankara Citadel.

 

Bezienswaardigheden Ankara

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Ankara is het museum van Anatolische beschavingen. Het gebouw kan al een juweel genoemd worden. Het is gebouwd tussen 1464 en 1471 onder leiding van Sultan Mehmet II. In dit museum is kunst te bewonderen van periodes als de steentijd en de bronstijd. Ook de Kocatepe-moskee in Ankara is een bezienswaardigheid. De moskee is tussen 1967 en 1987 gebouwd. Het gebouw is te zien door de hele stad door zijn uitstekende torens. De Ankara Citadel, ook wel het Ankara kasteel genoemd behoort eigenlijk toe aan de Romeinen. Dit kasteel is bewonderenswaardig en dit geld eigenlijk ook voor de omgeving. De kleine, kronkelige straatjes en de mooie oude bouwwerken bieden tegenwoordig plaats voor diverse restaurants en dergelijken. Wanneer men geinteresseerd is in grote en interessante bouwwerken is het een must om het Ataturk Mausoleum en het Ataturk museum te bezoeken. Ataturk is de stichter van het moderne Turkije. Hij wordt herdacht met dit intens grote gebouw. Het grootste bouwwerk van het land. In de binnenplaats van het mausoleum is het mogelijk om de mozaiekwerken te bewonderen. De binnenplaats heeft een bladgoud interieur. Het is gebouwd in 1944. Ataturk wordt geëerd in het Etnografisch museum. In dit zijn er verschillende mooie verzamelingen van houtwerken, borduurwerken en porselein te bewonderen. Het gebouw zelf is ook indrukwekkend. Het is gebouwd in een post-Ottomaanse stijl met een marmeren basis.

 

Kizilay Square

Kizilay Square, het kleine Times Square uit New York City. Indien u zelf niet bent gewend om te rijden in Turkije is het geen aanrader om op Kizilay Square te gaan rijden met een auto. Aangezien het verkeer als chaoten door elkaar heen rijden is het erg gevaarlijk. Het gaat zelden mis, dit heeft te maken met het feit dat de Turkse bevolking hier aan is gewend. Op Kizilay square zijn er net als Times Square veel verschillende soorten met licht, maar ook lichtborden en billboards. Aan dit kruispunt zijn veel moderne en luxe gebouwen gevestigd. Ook grote bedrijven zitten aan Kizilay Square, bijvoorbeeld Vodafone. Er zijn aan dit kruispunt ook enkele restaurants en fastfoodketens gevestigd, denk aan Burger King. Ook zijn er kleine en particuliere restaurants aanwezig waar een lekker hapje gegeten kan worden. Tevens zijn er nog kleine winkels gevestigd aan het kleine Times Square.