mail info@visumturkijedirect.nl

2019: do’s en dont’s in Turkije

Turkije wordt steeds meer een vakantiebestemming voor vele toeristen. Als toerist zijnde heb je respect voor andermans cultuur en overtuigingen. In Turkije zijn mensen islamitisch, natuurlijk hou je hier als toerist rekening mee. Zo zijn er nog een tal van punten die we in de blog gaan bespreken!

DO’s

 1. Kleed je gepast: in de toeristische gebieden kan men gemakkelijk in zijn vakantie kleding rondlopen. Deze gebieden komen steeds meer in aanraking met westerse invloeden. Dit geldt niet in heel Turkije. Een vrouw moet zich gepast kleden en bij het betreden van een moskee, moet je je ook gepast kleden.
 2. Ramadan: Misschien is dit niet heel relevant voor je als toerist, maar houdt rekening met de maand waarin men bezig is met de Ramadan. Vermijd het eten in openbare plekken, als teken van respect.
 3. Verdiep je in de taal: Voor Turken kunnen westerse gebaren verwarrend of verkeerd overkomen.
 4. Ballonvaart Cappadocia: Dit is een ervaring die je niet wil missen. De ballonvaart vind plaats in de regio van Antalya.
 5. Bezoek een moskee: Turkije staat bekend om zijn moskeeën en het is zonde als men er geen één heeft bezocht. In Turkije staan de mooiste moskeeën  ter wereld.
 6. Voorbereid op pad: Turkije heeft een super mooie en rijke geschiedenis. Lees je in voordat je op vakantie gaat. Zo bespaar je tijd op de vakantie en weet je precies wat je wilt bezoeken

DONT’s

 1. Atatürk beledigen: Het Turkse volk respecteert de grondlegger van de Turkse Republiek. Dit geldt ook voor de regering, Turkse vlag en het leger.
 2. Discussie: Turken zijn zeer gepassioneerd over het voetbal in hun land en dat geldt ook voor de politiek en geloof. Ga geen discussie met hun aan, want dat win je toch niet.
 3. Berg waardevolle spullen op: Deze regel kent iedere toerist. Laat niet je waardevolle spullen in je achterzak of rugzak zitten.
 4. Foto’s nemen: Even snel een leuke foto schieten voor het thuisfront? Houdt er rekening mee dat enkele gebouwen en objecten zijn die niet gefotografeerd mogen worden. Denk hierbij aan militaire, strategische gebouwen, gesluierde vrouwen en biddende mensen mogen niet zomaar gefotografeerd worden.
 5. Let op met wat je koopt: Stenen en fossielen worden beschouwd als culturele artefacten en het is illegaal om ze te exporteren.
 6. Geen PDA’s: Openbare uitingen van genegenheid worden niet geschikt geacht in Turkije!

Visumturkijedirect!

Voor een onvergetelijke reis naar Turkije is het verplicht om te beschikken over een visum! Bij ons op de website kunt je gemakkelijk en snel een visum aanvragen!